1 min read

Briški zdrob

briski zdrob_wm
briski zdrob1_wm

Briški zdrob

* od 12. meseca dalje * z glutenom * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 3-4 zvrhane jušne žlice
  • MLEKO poljubno, 3 dcl
  • BRIŠKE ČEŠNJE 1 velika pest
  • RJAVI SLADKOR 1 zravnana čajna žlička

Instructions
 

  • Mleko zavremo in vanj stresemo zdrob. Ogenj zmanjšamo in skuhamo do mehkega.
  • Polovico odstranimo, v preostalo polovico pa vmešamo 1/2 porcije razkoščičenih češenj in nekaj minut kuhljamo, da se zmehčajo.
  • V posodico nadevamo eno žlico "belega" zdroba, 1 žlico češnjevega, eno žlico "belega" ... dokler ne zmanjka obeh mas.
  • Ohladimo.
  • Preostanek češenj razkoščičimo, zrežemo na polovičke in damo v posodo skupaj z žličko sladkorja. Na najvišjem ognju pražimo, da sladkor rahlo karamelizira (ko zadiši, je pripravljen), takrat ogenj zmanjšamo in prilijemo 0,5 dcl hladne vode.
  • Počasi dušimo, da se omakca rahlo zgosti.
  • Prelijemo čez ohlajen zdrob.

Dodaj odgovor