1 min read

Bogata goveja enolončnica

Jesensko obarvana enolončnica s cvetačo in kolerabo, ki je pa krepka zaradi domače ekološke govedine. Kuha se malo dlje časa, vendar je rezultat omamno dišeča slastna mineštra/enolončnica. Dober tek! 🙂

mesna enoloncnica1mesna enoloncnica

Bogata goveja enolončnica

* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • GOVEJE STEGNO 200 g
  • POLJUBNE TESTENINE 200 g
  • KOLERABA 1/2 manjše
  • CVETAČA 1/2 manjše glave
  • KORENČEK 2 večja
  • GRAH zamrznjen, 1 večja pest
  • ČEBULA 1 manjša
  • ČESEN 1 strok
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 200 g
  • ŠETRAJ ščep
  • MAJARON ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • BAZILIKA ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 2 jušni žlici
  • ZELENA sušena, ščep
  • KUMINA ščep
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Olje segrejemo in na njem opečemo koščke govedine (narezane na kocke). Dušimo nekaj minut, da meso spremeni barvo, ogenj zmanjšamo in čez potresemo nasekljano čebulo in česen. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, narezan korenček in kolerabo.
  • Začinimo in zalijemo s paradižnikovo omako. Dolijemo 0,5 litra vode, počakamo, da zavre, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrijemo. Dušimo dobro uro na zmernem ognju in občasno premešamo; po tem času dodamo nacvetkano cvetačo.
  • Medtem posebej skuhamo poljubne testenine na "al dente". Odcedimo in jih vmešamo v jed, hkrati vmešamo še zamrznjen grah.
  • Pokrito kuhamo še 5 minut oz. dokler testenine niso mehke, nato pa ugasnemo in počakamo nekaj minut, preden postrežemo. Če želimo, lahko postrežemo z naribanim parmezanom.

Dodaj odgovor