2 mins read

Bananin kruh z marelicami

banani kruh_wmbanani kruh3_wmbanani kruh2_wmbanani kruh1_wm

Bananin kruh z marelicami

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 180 g
  • MASLO ali KOKOSOVA MAŠČOBA, 50 g
  • MLEKO ali alternativno RASTLINSKO MLEKO - kokosovo, riževo, ... , 60 ml
  • BANANE zelo zrele, 2 večji ali 3 manjše
  • SLADKOR trsni rjavi, 100 g* (opombe spodaj)
  • VANILIJA V PRAHU ali en STROK, 2 noževi konici
  • VINSKI KAMEN ali PECILNI PRAŠEK, 2 zvrhani čajni žlički
  • MARELICE nekaj koščkov
  • SOL mini ščep
  • ---
  • za preliv
  • SLADKOR V PRAHU 2-3 zvrhane čajne žličke
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 2 jušni žlici
  • MARELIČNA MARMELADA 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Pečico ogrejemo na 175°C.
  • V posodo damo sladkor in zmehčano maslo (pustimo ga na sobni temperaturi kakšno uro), z vilico na grobo pretlačimo skupaj.
  • Dodamo mleko in premešamo. Banane pretlačimo v kašo skupaj z maso.
  • Postopoma dodajamo moko, vmešavamo v homogeno maso. Vmešamo še vinski kamen in vanilijo. Rahlo solimo, vse skupaj dobro premešamo in narahlo vmešamo narezane marelice.
  • Model ali pekač premažemo z maščobo, obložimo s peki papirjem in maso enakomerno razporedimo vanj. Po vrhu obložimo z narezanimi marelicami.
  • Pečemo na 175°C slabo uro in po tem času preverimo testo - vanj zapičimo zobotrebec in ga izvlečemo: če je čist in se na njem drži nekaj drobtinic, je kruh pečen. Sicer ga pečemo še slabih 10 minut.
  • Ko je pečen, kruh previdno stresemo iz pekača in ohladimo na rešetki.
  • Za preliv zmešamo stopljeno kokosovo maščobo s sladkorjem in marmelado ter okrasimo kruh.

Notes

* Sladkor lahko tudi zmanjšamo, ker je bilo zaradi očitno bolj sladkih banan, pecivo dokaj sladko. Vsekakor naslednjič uporabimo samo 80 ali celo 60 g sladkorja.

Dodaj odgovor