Baby mediteranska enolončnica
Baby mala mineštrica oz. enolončnica, ki sem jo poimenovala mediteranska zaradi začimb in kombinacije mesa ter stročjega fižola, je primerna za uvajanje zelenjavno-mesne kašice nekje med 8. in 9. mesecem starosti. Ekološko goveje meso Ekodar pripravijo iz mletja vrata, plečja in podplečja, je kvalitetno in ne vsebuje nekvalitetnih maščob. Meni je mleto meso super izbira za malčke, ker je pripravljeno hitro, pretvorim ga lahko v nešteto zanimivih jedi, in halo, kateri malček pa ne obožuje mesnih kroglic in enostavne bolonjske omake? 😀
Nekaj idej, ki smo jih že nakuhali:
Mesne kroglice z jabolkom in svedri z dušenim kitajskim zeljem
Reciklirane mesne kroglice v paradižnikovi zelenjavni omaki s svedri
Mi smo našo dišečo baby mediteransko enolončnico pripravili po tem receptu:
- EKO MLETO GOVEJE MESO EKODAR, 40 g
- STROČJI FIŽOL, 50 g
- KROMPIR, 80 g
- KORENČEK, 1 manjši
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
- TIMIJAN, ena vejica
- ORIGANO, ščep
- ROŽMARIN, ščep
- BAZILIKA, 2 listka
- Kokosovo maščobo segrejemo in na njej na malem ognju popražimo meso, ampak ne sme porjaveti. Dodamo narezan stročji fižol, olupljen in narezan krompir, korenček in začimbe. Zalijemo z cca. 300 ml vode oz. toliko, da je jed prekrita in kuhamo 20 min.
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne