Rdečepesina kremna juha
Juha iz rdeče pese in krompirja je nastala na željo naše najmlajše, ki si je zaželela roza juho. V preteklosti sem že večkrat naredila podobno juho, samo z malce drugačnimi sestavinami, a pri vseh igra rdeča pesa glavno vlogo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/borstborsc/
Tudi pri uvajanju goste hrane sem se večkrat posluževala rdeče pese:
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_mesec-2_dan-1/
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-28/
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-17/
4
15 min
40 min
1/3
da
ne
ne
ne
KAJ POTREBUJEM
RDEČA PESA, 400 g
KROMPIR, 400 g
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
ZAČIMBE, vsake 1 žlička: majaron, kumin (orientalska kumina), kumina (navadna)
ZAČIMBE, pol žličke vsake: sušena zelena
ČEBULA, 1 manjša
ČESEN, pol stroka
Directions
- Rdečo peso in krompir olupimo. Narežemo na koščke.
- Čebulo nasekljamo in popečemo na olju. Dodamo začimbe, premešamo in na srednjem ognju malce popražimo; pazimo, da ne porjavi.
- V posodo dodamo zelenjavo in zalijemo z 800 ml vode. Kuhamo 40 minut oz. dokler se rdeča pesa ne zmehča. Spasiramo.