Lečini polpeti s kuskusom
Mehki in hrustljavi lečini polpetki so prava popestritev jedilnika, ki temelji na stročnicah in zelenjavi. Jed je zanimiva tudi za vse tiste, ki želijo oklestiti mesne jedilnike, a ne vejo, s čim in kako nadomestiti meso. Ti lečini polpeti so hitro pripravljeni, a velja upoštevati nekaj nasvetov.:
1. maso pred pečenjem vsaj pol ure hranite v hladilniku
2. če vam tudi po ohlajeni masi, polpeti pri peki razpadajo, jim lahko dodate nekaj moke ali drobtin, ki bo maso bolj povezala skupaj, čeprav na ta račun ne bodo več tako rahli.
Details
za 4 osebe
20 min
20+15 min
2/3
da
da
ne
ne
KAJ POTREBUJEM
RDEČA LEČA, suha, 100 g
KUSKUS, 100 g
ZAČIMBE: kurkuma, suh ingver, sušen peteršilj, kumina, koriander, rdeča paprika, pikica popra in pikica čilija, skupaj 2 čajni žlički
REPIČNO ALI KOKOSOVO OLJE, za peko, 3-4 jušne žlice ali 2 kocki kokosove maščobe
MOKA, po potrebi za povezovanje mase
Directions
- Rdečo lečo na hitro speremo pod vodo in skuhamo v vodi; za 100 g suhe leče potrebujemo cca 300 ml vode. Ko je leča skuhana, dodamo še vodo, če je to potrebno in ji dodamo kuskus. Če je potrebno, dodamo še vodo, saj mora voda segati prst nad jed, tako da se lahko kuskus napije.
- Ko se kuskus napije in jed zgosti, jo ohladimo in vsaj pol ure pustimo v hladilniku.
- Z dvema žlicama oblikujemo male žličnike, ki jih popečemo na maščobi. Poleg lečinih polpetov se prileže hladna kumarična solata z jogurtom in koprcem.
One thought on “Lečini polpeti s kuskusom”