1 min read
Fižolovi polpeti
Fižol, fižol, v vseh oblikah in teskturah ga obožujemo. V solatah, burgerjih, juhah in enolončnicah, celo v namazu in resno razmišljam o tem, da ga pretvorimo še v kako dobro pecivo.
- https://www.boobeefoodee.si/blog/socen-vegetarijanski-burger/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/pasta-fizol/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-cevapcici-bucke-s-korenckom-domaci-pomfri/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/fizolova-juha-z-ajdovo-kaso/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-njoki/
PORCIJE
4
ČAS PRIPRAVE
15 min
Čas kuhanja
15 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- RDEČ FIŽOL, vložen, 400 g
- OVSENI KOSMIČI, 100 g
- JAJCE, velikost M, 1
- ZAČIMBE: sol, poper, timijan, origano, bazilika, suh česen, kumina
- REPIČNO OLJE, 3 jušne žlice, za peko
KAKO TO GRE
- Za polpete zmešamo sestavine, oblikujemo polpetke, ki jih popečemo na malo maščobe. Če je masa premokra, jih lahko na ponev nadevamo kar z žlico in potlačimo na ponvi.