1 min read
Brokolijeva kremna juha s popečeno čičeriko
Izvrstna, zimska, kremna, slastna in dišeča. Vse to pričakujemo od juhe, ki si jo radi pripravimo iz sezonske zelenjave. Z dodatkom krompirja, korenčka, čebule in česna tako enostavna zelenjava postane prava mojstrovina, ki jo radi pojejo tudi otroci. Za piko na i dodamo pečeno čičeriko in polnovreden obrok je tu!
Porcije
4
Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
25 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- BROKOLI, 300 g brokolija s trdim delom vred
- CVETAČA, 100 g
- KROMPIR, 200 g
- ČEBULA
- ČESEN
- ČIČERIKA, 150 g kuhane ali vložene
- ZAČIMBE: timijan, bazilika
KAKO TO GRE
- Zelenjavo (razen čičerike) skuhamo do mehkega, solimo, popramo, dodamo timijan in baziliko.
- Zmiksamo v gladko juho in postrežemo s popečeno čičeriko – vloženo čičeriko odcedimo, solimo, premažemo z oljem in popečemo v pečici ali ponvi.