Domači čevap po orientalsko
2 mins read

Domači čevap po orientalsko

Ko te sinko preseneti z receptom, ki izgleda tako:

In nekaj časa gledaš in tuhtaš, kaj bi to bilo. Nakar razloži, da je to zadnjič videl na tisti kuharski oddaji, “a veš, ko una kuha, mami, z lasmi, pa dosti maha in govori hmmm … po angleško?” 😀 Nasmejala sem se od srca, malce ugibala, ali je mislil Gordona ali Jamieja, ampak sva potem skupaj ugotovila, da je bil to Jamie. Razložil mi je, da je dal meso na palčko in potem tko, đzđzđđzz neki narezal in potem še malo solatke, a veš mami, pa tko eno šššššk omakco. Noro. 😀 
Po menijih sem pobrskala nazaj in našla eno oddajo izpred par dni ter tudi ta recept. Naš mali sinko si je zapomnil in ga šel narisat. Te brihtne buče naše, kako presenetijo, nori so! :)))

Skupaj sva potem po svoje sčarala ta recept za domači čevap, ki je izgledal na začetku v sestavinah tako:

Ko sva ga spekla in obdala z vsemi sestavinami, pa tako:

Zavila sva ga in pojedla. Recept je izgledal v moji glavi in potem pod najiimi prsti malce drugače, kot na original sliki, ampak sem pa sledila navodilom sinka. In malce sem pokukala k Jamieju. 😉

DOMAČI ČEVAP PO ORIENTALSKO

PORCIJE

4

ČAS PRIPRAVE

10 min

ČAS KUHANJA

10 min

TEŽAVNOST

1/3

  • brez glutena (če je tortilja koruzna)
  • mesno
  • mlečni izdelki


KAJ POTREBUJEM

  • MLETO MESO, 300 G (za 4 osebe)
  • ZAČIMBE (mlet koriander, mlet kumin, mleta kumina, timijan, šetraj, poper, sol, dimljena paprika, … vsake začimbe damo pol čajne žličke) 
  • TORTILJA, 1 za vsako osebo
  • SOLATA, 1 manjša glava
  • PARADIŽNIK, nekaj manjših
  • ČEBULA, rdeča, manjša
  • SUŠENA PEČENA ČEBULA, 1 žlička na osebo
  • GRŠKI JOGURT, 1 jušna žlica na osebo
  • PETERŠILJ, sesekljan, 2 jušni žlici na osebo 
  • LIMONA, 1 kos

KAKO TO GRE

  • Začimbe vmešamo v meso, premešamo in pustimo nekaj minut. Maso nataknemo na palčke in z vseh strani zapečemo, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju, da se meso dobro prepeče.
  • Peteršilj nasekljamo, prav tako solato in paradižnik, premešamo skupaj. Čebulo nasekljamo in prelijemo z limonovim sokom.
  • Na tortiljo zložimo peteršilj s paradižnikom in solato, položimo meso (palčko izvlečemo), obložimo s čebulo in s pečeno sušeno čebulo, dodamo žlico jogurta, zavijemo in pojemo.

Dodaj odgovor