1 min read
Čičerikin golaž s puranom
Večkrat smo že uporabili to krasno stročnico – čičeriko, v različnih jedeh, tudi v kombinaciji s piščancem:
Tokrat sem pripravila domače puranje stegno, obogateno z miljon dišečimi začimbami, skupaj s čičeriko, ki se je namakala čez noč Za prilogo sem dodala tokrat kar njoke, izvstna kombinacija pa bi bila s kuskusom, pirejem, krompirjem v oblicah ali pa slano proseno kašo. Aha, tudi polenta paše. Za solato pa izberite nekaj zelenega. 😉
Punčka, ki je vedno bolj izbirčne sorte, je pomlaskala. Torej lahko sklepam, da bo dobro večjemu številu otrok. 😀
Čičerikin golaž s puranom
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 4
KAJ POTREBUJEM
za 4 lačne osebe:
- PURANJE STEGNO, 2x
- ČIČERIKA, namočena, 3 pesti
- REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
- ČEBULA, 1 srednje velika
- ČESEN, 1 strok
- PAPRIKA, zelena, 1 večja
- ZELENA, sušena, 1 čajna žlička
- TIMIJAN, 1 ščep
- RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
- LOVORJEV LIST, 1
- ROŽMARIN, pol vejice
- KUMINA, ščep
- SOL, ščep oz. po okusu
KAKO TO GRE
- Olje segrejemo in na njem prepražimo nasekljano čebulo, nato pa še česen. Ko le-ta zadiši, dodamo začimbe in na hitro popražimo, da zadišijo.
- Dodamo celo puranje stegno in odcejeno čičeriko, solimo, po želji še popramo in zalijemo s toliko vode, da so sestavine prekrite. Pokrijemo, počakamo, da zavre, nato pa kuhamo 90 minut. (V ekonom loncu se čas kuhanja skrajša).
- minut pred koncem kuhanja v jed dodamo narezano zeleno papriko.
- Postrežemo s poljubno prilogo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * mesno * brez jajc