Riževi rezanci MAMA s piščancem v arašidovi omaki
Še en presežek, se je oblizoval moj sinko, ko sva danes napadla te krasne rezance MAMA, tokrat une malce večje, ploščate. Ravno tako so pripravljeni tik-tak in da ne pozabimo: v sodelovanju s podjetjem BCA (http://www.bca.si/mama-rezanci/) smo prejeli paketek dobrot. Te rezance in špagetke poznamo sicer že od prej, saj so med boljšimi na tržišču; redko se razkuhajo, lepo narastejo in super vpijejo okuse. Ti rezanci/špageti se poleg pestre palete uporabe ponašajo tudi z znakom kakovosti: http://www.thailandtrustmark.com/en.
Tokrat sem se odločila za preplet sladko-slanega, rahlo kislega in minimalno pekočega; skorajda sem dosegla okus umami, meni je manjkalo malo več pikantnosti, ostali so pa ploskali okusu. 🙂
- RIŽEVI REZANCI MAMA, 90 g
- PIŠČANČJE PRSI, 120 g
- GRAH, 1 velika pest
- BUČKE, 1 manjša
- REPIČNO OLJE, 1
- MED, 2 jušni žlici
- SOJINA OMAKA SHOYU, 5 jušnih žlic
- INGVER, sušen 1 čajna žlička
- ČESEN, v prahu, ½ čajne žličke ali svežega 1 strok
- ARAŠIDOVO MASLO, s koščki, 5 zvrhanih jušnih žlic
- Za omako zmešamo med, arašidovo maslo, sojino omako, česen in ingver ter v ponvici na nizki temperaturo počasi kuhljamo.
- Bučke narežemo in na hitro popečemo na 1 žlici repičnega olja, odstavimo.
- V kozici blanširamo svež grah (če imamo zamrznjenega, ga kuhamo 5 minut), precedimo, vodo pa prihranimo, ponovno zavremo in skuhamo rezance po navodilih. Precedimo
- Medtem, ko pripravljamo rezance, damo v ponev, kjer smo pekli bučke, piščančje koščke in popečemo; na vsaki strani 4 minute. Zmešamo arašidovo omako s piščancem, dodamo zelenjavo. Prelijemo čez rezance.