Breskova skuhanka
Za dopoldanske malice ali pa popoldanske malice za uvajanje goste hrane, kakor želite, lahko nakuhate več sadne kašice in jo potem vložite v kozarčke. Podobno sem že storila s hruškami, jabolki in korenčkom oz. naš domači frutko, ki sem ga obogatila z riževo kašico- Za breskovo skuhanko pa sem dodala mlete ovsene kosmiče in ta kašica je zelo okusna, kremna in je šla v nekaj dneh. 🙂
Za breskovo skuhanko sem zavrela približno 2kg breskev (imela sem jih vakumirane in zamrznjene od prejšnjega poletja), dodala žličko vanilije v prahu. Vrele sem dala v blender in zmiksala do gladkega; še v vročo kašico sem dala približno 100-150g ovsenih kosmičev in ponovno zblendala.
Vse skupaj sem prelila v prekuhane in v pečici na 100°C ogrete steklene lončke. Lončke sem dobro zatisnila, obrnila na glavo in dala v pečico, kjer sem jih grela na 100°C še 10 minut, nato pa pečico ugasnila in pustila do naslednjega dne.
Izgleda precej rumeno, v resnici je bolj oranžna. 🙂 Da ne bi kdo pomislil, da smo jedli zenf. 😉