1 min read
Hrustljavi grahovi polpetki
Resnično dobri grahovi polpeti, brez jajc, mlečnih izdelkov in glutena. Sanjski, pravzaprav. 🙂 Ker je grah rastlinska beljakovina, vsebuje nekaj škroba, vitaminov in mineralov, sem mu dodala še nekaj zdrobljenih koruznih kosmičev za tisti pravi hrsk-hrsk. Polento in repično olje za vezavo, pa že imamo popolne polpetke za hitro kosilo ali večerjo.
Zraven sem pripravila enostavno prilogo – v pečici pečen sladki krompir (25 minut na 200°C), ki sem ga pred postrežbo na grobo postrgala z vilico in vmešala košček surovega masla. Zelo dobro kosilo!
Hrustljavi grahovi polpetki
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 10
KAJ POTREBUJEM
za 2 osebi:
- GRAH, zamrznjen, (ne vložen!), 500 g
- KORUZNI KOSMIČI, brez dodanega sladkorja, 60-70 g
- TIMIJAN, ščep
- SOL, ščep (ne za dojenčka do 12. meseca!)
- KOPER, ščep
- KUMINA, ščep
- POLENTA, za vezavo
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Vse sestavine, razen polente in kokosove maščobe zmiksamo do gladkega oz. v homogeno maso. Dodamo 100 ml vode in postopoma vmešavamo polento, da se masa napihne. Pustimo počivati pol ure v hladilniku, pokrito s folijo.
- Pred peko oblikujemo polpete, enako debele, ki jih spečemo v pečici na 200°C funkcija ventilator 20-25 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
2 thoughts on “Hrustljavi grahovi polpetki”