1 min read
Jagodni mafini (brez jajc in mleka)
Že zdavnaj prebavljeni, šele danes objavljeni. 🙂 Vsekakor dobra kombinacija in ponovimo, sja so resnično uspeli kot sočni in slastni mini zalogajčki.
Jagodni mafini (brez jajc in mleka)
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 12
KAJ POTREBUJEM
- RIŽEVO MLEKO, 240 ml
- PECILNI PRAŠEK, 1 čajna žlička (ali vinski kamen)
- SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
- RJAVI SLADKOR, 60 g
- SOL, ščep
- JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 250 g
- REPIČNO OLJE, 60 ml
- VANILIJA V PRAHU, 1 čajna žlička
- JAGODE, zamrznjene ali sveže, 2 veliki pesti
KAKO TO GRE
- Zmešamo riževo mleko z jabolčnim kisom in počakamo.
- Zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, vinski kamen in sol.
- Zmešamo olje s sladkorjem, stepamo, da se lepo poveže. Dodamo vanilijo in zmešamo z mlekom in kisom.
- Suhe sestavine dodamo k mokri mešanici, na hitro premešamo in dodamo narezane jagode.
- Pekač za mafine obložimo s papirčki in nadevamo maso do ¾ modelčka.
- Pečemo v predogreti pečici na 180°C dobrih 30 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko* brez jajc