2 mins read
Domača bajadera brez peke
Recept najdete tudi v knjigici receptov BF 3: Vegi za družino na brzino.
Kot vedno najboljše stvari nastanejo ko delaš nekaj drugega. 😀 Oziroma, ko pošlješ nekoga po orehe in prinese orehov nadev (z drugimi dodatki). Nič hudega, vse gre v promet in tako je po nesreči nastalo eno boljših peciv brez peke, ki je še zjutraj ležalo v sestavinah, po kosilu pa že v naših želodčkih. Izjemno sem bila presenečena nad okusom že prvič, drugi dan, ko je odležalo je bilo pa FANTASTIČNO. Tega se splača naredit, prisežem. Nekaj časa sem ugibala, na kaj me spominja in po nekaj testih ostalih udeležencev, je bilo soglasno: bajadera! 🙂
Domača bajadera brez peke
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 8
KAJ POTREBUJEM
za manjši pekač premera 15 cm
- PODLAGA:
- PIŠKOTI, moji so bili polnozrnati od Medexa, brez sladkorja, 200 g
- OREHOVA FILA, kupljena od Hoferja, 100 g (alternativa je 100 g orehov in 1 jušna žlica sladkorja, najraje kokosovega ali pa javorjevega sirupa)
- KOKOSOVO OLJE, najraje Cobio, 2 jušni žlici
- SREDNJI SLOJ:
- INDIJSKI OREŠČKI, 200 g
- KOKOSOVO MESO (MUS), 60 g
- VANILIJEV STROK, 1 cel postrgan
- ZADNJA PLAST:
- INDIJSKI OREŠČKI, 50 g
- KOKOSOVO MESO (MUS), 20 g
- PRAVI KAKAV, 40 g
- RIŽEVO MLEKO, 50 ml
- OREHOVA FILA, 25 g
KAKO TO GRE
- Sestavine za podlago zmešamo v enotno zmes v mikserju in potlačimo na dno pekača, obloženega s peki papirjem.
- Indijske oreščke predhodno namočimo (čez noč ali 2x po 30 sekund v mikrovalovki na 800W), odcedimo in skupaj s preostalimi sestavinami za srednji sloj zblendamo v maso; postopoma ji prilivamo vodo, dokler ni masa gladka. Namažemo čez podlago in damo za 15 minut v zamrzovalnik.
- Medtem zmiksamo preostale sestavine za zadnjo plast, ki jo enakomerno razmažemo čez srednji sloj.
- Pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, pokrito, da se povrhu ne izsuši.