1 min read
Mala skutno-sadna palačinkina bomba
Mala skutna palačinkina bomba
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi proizvodi
* ovo lakto-vegetarijansko
* z jajci
Ingredients
za palačinke
- JAJCE 2 kosa
- POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 5 jušnih žlic (po potrebi tudi več)
- MLEKO cca. 150 ml
- VINSKI KAMEN 1/2 čajne žličke
- REPIČNO OLJE
za nadev
- NAVADNA SKUTA 5 jušnih žlic
- KISLA SMETANA 2 jušni žlici
- MLETI MEŠANI OREŠČKI 1 jušna žlica
- JABOLKO 1 naribano
- HRUŠKA 1 naribana
Instructions
- Jajca stepemo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko, da nastane tekoča, malo bolj gosta zmes. Primešamo vinski kamen ter pustimo nekaj časa v hladilniku.
- Za nadev zmešamo skuto in kislo smetano z jabolkom, hruško in oreščki, če je masa premokra (zaradi sadja), dodamo še malo moke.
- 1/4 skute in kisle smetane si prihranimo za premaz palačinkine bombe.
- Iz mase za palačinke spečemo mini okrogle palačinke, malo bolj debele kot so navadne.
- Ko so ohlajene, jih skupaj z nadevom zlagamo po plasteh in premažemo s preostalo skuto in kislo smetano ter okrasimo z oreščki in jabolkom.