Slasten cvetačni pire
Cvetačni pire ni nič posebnega, kar ne bi kdo že preizkusil, vendar ga moram ponovno opisati, ker je tokrat prepričala našega največjega skeptika. In norca na pire. Krompirjev seveda.
Ampak nisem komplicirala, pol glave cvetače sem skuhala na sopari (zelo pomembno, da je ne kuhate v vodi, ker se del vitaminov in mineralov tako izgubi, cvetača pa nastane vodena in tako res čudna v pireju – sem preizkusila obe varianti), dodala tokrat kar navadno maslo in mleko (zelo dobra, tudi preizkušeno, nastane z riževim mlekom in olivnim oljem/kokosovo maščobo). Tokrat pa sem uporabila klasične dodatke za k pireju, ker sem želela prepričati atija. 🙂 Ko sem mu dala testno vilico, je rekel, hm to pa ni slabo. Nek priokus ostaja, ampak dober pire, malce še dosoli. Pa veš, da je to cvetača? Kaaaaaj? 🙂 True story. 🙂
Zraven smo zobali goveje kroglice, skuhane v kokosovem mleku (tudi en izmed preizkušenih receptov, izredno dobre in priročne za zakamufliranje vseh vrst zelenjave, če se za to odločite) z dodatkom bučk in paradižnikove omake – skoraj nuja poleti. 🙂
- CVETAČA, pol glave, cca 500 g
- MLEKO, segreto, 100 ml
- MASLO, 50 g
- SOL, ščep
- POPER, ščep
- Cvetačo skuhamo na sopari, da postane mehka. Odcedimo in pretlačimo skupaj z mlekom in maslom v puhasto jed.