1 min read
Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami
Uf ja, ta zajtrk je pa bil megastičen. Zdrob je sam po sebi že itak zelo okusen, če pa pripravite polnozrnato ali kamutovo različico, bo pa še zdrav. Tokrat sva se s sinkom posladkala za zajtrk in priznam, res izvrstno in okusno. 🙂
Poleg zdroba se podajo popečene nektarine, brez dodanega sladkorja, saj med peko same spustijo dovolj sladkorja in se ravno prav zmehčajo, da so prijetna polivka. Dodala sem še žlico domačevega višnjevega preliva, ki je bolj kiselkast in tako doda slastno protiutež temu krasnemu zdrobu.
Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 2
KAJ POTREBUJEM
za dve osebi:
- POLNOZRNAT ZDROB, 60 g
- MLEKO, 200 ml
- MASLO, 5 g
- NEKTARINE, 2
- VIŠNJEV PRELIV, 2 zvrhani jušni žlici
- CIMET, ščep
KAKO TO GRE
- Mleko (lahko tudi rastlinsko) zavremo in v njem zakuhamo zdrob. Prelijemo v skodelico in počakamo, da se malo ohladi, nato pa zvrnemo na krožnik.
- Malo masla (lahko tudi kokosove maščobe) segrejemo skupaj s cimetom. Dodamo narezane nektarine.
- Postrežemo z zdrobom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc