1 min read
Goveji segedin in mini matevž
Goveji segedin in matevž
* od 11. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno - govedina
* brez jajc
Ingredients
- KISLO ZELJE 3 jušne žlice
- ČEBULA 1/2 manjše glave
- GOVEDINA 20 g
- PARADIŽNIK vložen, 3 jušne žlice
- ZELENA sušena, ščep
- MAJARON sušen, ščep
- KUMINA ščep
- KROMPIR 2 manjša
- FIŽOL vložen, 2 jušni žlici
- OLIVNO OLJE 2 čajni žlički
Instructions
- Čebulo zarumenimo na malo olivnega olja in prilijemo vodo, dodamo začimbe. Ko se čebula zmehča, dodamo meso, popražimo, da porjavi in zalijemo s paradižnikom. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo kislo zelje, pokrijemo ter na majhnem ognju kuhamo cca. 45 minut (odvisno od vrste mesa).
- Medtem skuhamo nakockan krompir, ga dobro odcedimo.
- V posodo damo olivno olje, nanj pretlažimo krompir in fižol. Če želimo, lahko dodamo tudi malo 1-2 žlici mleka.