1 min read
Bolonjska zelenjavna rižota
Bolonjska zelenjavna rižota
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* mesno - teletina
* brez jajc
Ingredients
- RDEČA ČEBULA 1/2 srednje velike
- POR beli del, 1 manjši
- GOMOLJNA ZELENA 1/2 srednje velike
- KORENČEK 1 manjši
- ZELENA PAPRIKA 1 manjša
- OMEGA 3 OLJE 1 čajna žlička
- RIŽ 50 g
- MLETA TELETINA 100 g
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- ORIGANO ščep
- BAZILIKA ščep
- MAJARON ščep
Instructions
- Na malo vode na hitro podušimo mleto meso, dodamo začimbe in na največjem ognju dušimo nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari.
- Dodajamo zelenjavo, najprej na drobno nasekljano čebulo, čez nekaj minut pa še preostalo narezano zelenjavo, neprestano mešamo. Nazadnje dodamo mezgo, nekajkrat premešamo in zalijemo z vodo, da je jed prekrita.
- Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut, nato dodamo opran riž in kuhamo, dokler se riž ne zmehča (cca. 10 minut).