Bolonjska zelenjavna rižota
1 min read

Bolonjska zelenjavna rižota

bolonjez zelenjavnezbolonjez zelenjavnabolonjska zelenjavna rizota_wm

Bolonjska zelenjavna rižota

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - teletina * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RDEČA ČEBULA 1/2 srednje velike
  • POR beli del, 1 manjši
  • GOMOLJNA ZELENA 1/2 srednje velike
  • KORENČEK 1 manjši
  • ZELENA PAPRIKA 1 manjša
  • OMEGA 3 OLJE 1 čajna žlička
  • RIŽ 50 g
  • MLETA TELETINA 100 g
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • ORIGANO ščep
  • BAZILIKA ščep
  • MAJARON ščep

Instructions
 

  • Na malo vode na hitro podušimo mleto meso, dodamo začimbe in na največjem ognju dušimo nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari.
  • Dodajamo zelenjavo, najprej na drobno nasekljano čebulo, čez nekaj minut pa še preostalo narezano zelenjavo, neprestano mešamo. Nazadnje dodamo mezgo, nekajkrat premešamo in zalijemo z vodo, da je jed prekrita.
  • Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut, nato dodamo opran riž in kuhamo, dokler se riž ne zmehča (cca. 10 minut).

Dodaj odgovor