1 min read
Pirini pajki
Ali muce? Mogoče sonce? Moj sinko pravi, da so sončki, meni se zdijo muce (zato sem jim naredila eno oko in so takšne kiklopske mačke, našemu atiju se pa zdijo pajki). Kakorkoli, ti slani krekerji/piškotki so super poslastica/prigrizek in mi pomagajo lajšati (še občasne) nosečniške radosti – ko se nabere preveč kisline ali sem lačna kar tako. 🙂
Tokrat sem jih pripravila iz polnozrnate in temne pirine moke, kokosove maščobe Cobio Malaita, “lanenih jajc” in sode. Brez vseh dodatkov. Odlični so bili!
Pirini pajki
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 50
KAJ POTREBUJEM
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 70 g
- TEMNA PIRINA MOKA, 60 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA Cobio, 5 jušnih žlic
- LANENA "JAJCA", 2 žjušni žlici
- SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
- JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- V 100 ml vode vmešamo 1 zvrhano žlico mletih lanenih semen (iz tega nastaneta potem dve jušni žlici lanenih "jajc). Počakamo 5 min, da se masa napihne.
- Vse sestavine zmešamo v enotno maso, ki jo razvaljamo na 2-3 mm na debelo in oblikujemo poljubne oblike.
- Pečemo na peki papirju v predhodno ogreti pečici na 180°C 15 minut.