1 min read
Dišeči ovseni piškoti
Ovseni piškoti v obliki receptov so na naši strani kar pogosti, ampak ne morem se jim upret, ko pa so tako elegantno hitro pripravljeni, brez vsakega dodanega sladkorja in taaako priročni za hitre malice, grickanje proti slabosti med nosečnostjo (preverjeno pomaga 😉 ) in kot mini prigrizek za v službo.
Tokrat sem pripravila enostavno dišeče in iz nekaj osnovnih sestavin, ki se najdejo v vsaki shrambi.
Dišeči ovseni piškoti
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 20
KAJ POTREBUJEM
za približno 20 srednje velikih piškotkov:
- OVSENI KOSMIČI, 300 g
- BANANE, zelo zrele 2-3 (3, če so manjše manjše, 2, če so večje)
- SUHE FIGE , 100 g (lahko tudi dateljni, suhe slive, suhe marelice, ... )
- LEŠNIKI, 100 g
- SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
- LIMONINA LUPINICA, eko limone, 1 naribana limona
- LIMONIN SOK, sok 1 limone
KAKO TO GRE
- Vse sestavine zmiksamo v mešalniku v homogeno zmes. Z mokrimi rokami oblikujemo enakomerno debele piškote, ki jih pečemo na 200°C dobrih 20 minut, dokler niso zlato rjavo zapečeni.
- Piškotki ostanejo tudi do 3 tedne v hladilniku v zaprti posodi.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * z glutenom (oves naj ne bi imel glutena, ki je sporen) * brez jajc * vegansko