Domači sirček
1 min read

Domači sirček

Domači sirček, ki mi ni dal miru, dokler se nisem odločila, da ga pripravim. Potrebovala sem natanko 6,5 minut časa, da sem ga pripravila. Indijske oreščke sem namreč namočila že čez noč, sicer bi jih pa malce pokuhala v vroči vodi ali pa mikrovalovki. V obeh primerih se lepo zmehčajo in iz njih lahko pripravimo zdrav domači sirček, ki ga otroci obožujejo. 
Začimbice dodajate po lastnem okusu, ker so indijski oreščki precej nevtralnega okusa in tako hvaležni za sprejemanje novih okusov. 🙂 Sama sem tokrat zavila v smeri liptaver, ki se je izkazala za odlično potezo, saj smo sirček zmazali precej hitro. 🙂

Osnovni recept za 2-3 osebe oz. za en  zajtrk:
100 g indijskih oreščkov
pol stroka česna (lahko tudi več ali manj, odvisno, kako ga imate radi)
manjši košček čebule (3 x 1cm)
ščep popra
ščep kurkume

Recept, ki je tokrat v objavi, je pripravljen kot sirček liptaver, njam njam. 🙂

sircek 3 sircek1 sircek2

Domači sirček liptaver
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
  • INDIJSKI OREŠČKI, 100 g
  • KISLE KUMARICE, 1 manjša
  • SOK KISLIH KUMARIC, 3-4 jušne žlice
  • ČEBULA, 1 manjši košček (4 x 1 cm)
  • KAPRE, 2-3 kosi
  • RDEČA PAPRIKA, pol čajne žličke
  • POPER, ščep
  • SOL, ščep
  • KURKUMA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine damo v sekljalnik in zmiksamo do gladkega. Poljubno dodamo več ali manj soka kislih kumaric.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc

 

 

Dodaj odgovor