1 min read
Piškotni pirin kolač
Ko se spraviš delat piškotke in nekaj ne gre po načrtu in se testo drobi ter se nikakor noče pretvoriti v piškotke … mu dodaš malo kisle smetane in kremnega sira, fajn potlačiš na pekač za kolače in spečeš ta piškotni kolač. Izkazalo se je, da so to Najboljši. Piškoti. Ever! 🙂
Zaradi kokosovega sladkorja je pecivo bolj “lahko”, lažje se prebavi in res ne obteži. Vseeno priporočam en kos naenkrat. 😉
Piškotni pirin kolač
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 45
KAJ POTREBUJEM
- PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 250 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
- KOKOSOV SLADKOR, 80 g (z okusov cimeta)
- VANILIJEV EKSTRAKT, 2 jušni žlici
- CIMET, 1 čajna žlička
- INDIJSKI OREŠČKI, 75 g (lahko tudi drugi oreščki)
- KREMNI SIR, 50 g
- KISLA SMETANA, 50 g
- ---
- TEMNA ČOKOLADA 75%, 100 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Indijske oreščke zmiksamo. Zmešamo s preostalimi sestavinami. Maso z roko potlačimo na pekač (moj je manjši za kolače; za orientacijo - iz mase bi nastalo 20 manjših piškotkov).
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C slabe pol ure. Ohladimo in polijemo s čokolado, ki smo jo stopili nad paro in zmešali s kokosovo maščobo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc