1 min read
Ponarejeni segedin
Ponarejeni segedin je pravzaprav zelo zabavna zimska jed. Kislo zelje ji da tisti pravi pridih, poleg tega je izredno zdravo zaradi postopka fermentacije. Lokalno, sveže, sezonsko, domače – kaj več bi si lahko še želeli? 🙂
Tokrat se mi je mudilo, zato sem pripravila zelo brzinsko različico z mletim mesom in proseno kašo. In krasno se ujameta, dišeča čudovita kombinacija in ta ponarejeni segedin bo še večkrat na našem jedilniku.
Ponarejeni segedin
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
za 3 osebe:
- MLETO MESO, 150 g
- KISLO ZELJE, 500 g
- PROSENA KAŠA, suha, 75 g
- RDEČA ČEBULA, 1 manjša
- ČESEN, 1 strok
- KUMINA, ščep
- MAJARON, ščep
- LOVORJEV LIST, 1-2
- POPER, ščep
- GOSTA PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
- DOMAČA VEGETA, 1 zvrhana čajna žlička
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Olje segrejemo in na njem zarumenimo nasekljano čebulo. Dodamo strt česen in meso, ki ga dobro premešamo in mešamo, dokler ne porjavi.
- Primešamo kislo zelje, dodamo začimbe, vegeto in prelijemo z 300 ml vode. Dodamo paradižnikovo omako, premešamo in pokrijemo.
- Kuhamo na majhnem ognju dobre pol ure.
- min pred koncem vmešamo proseno kašo in kuhamo do mehkega.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc