2 mins read
Grahov golaž s piščancem
Vsi, ki že poznate vegetarijansko različico grahovega golaža in bi si ga kdaj radi privoščili tudi z dodatnimi beljakovinami, je tale piščančja verzija kot nalašč za vas. Imela sem domače piščančje stegno od enega fajn poznanega kmeta in odločitev za kombinacijo je padla hitro. Grahov golaž s piščancem se zares sliši super. Nekaj ur in eno umazano posodo kasneje, sem imela krasno kosilo, ki je počakalo tudi sinka, ko se zlakoten vrne iz vrtca.
Grahov golaž s piščancem
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
- PIŠČANČJE BEDRO, 1
- ZAMRZNJEN GRAH, 4 polne zajemalke
- PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 ml
- ČEBULA, rdeča, 1
- ČESEN, 1 strok
- PETERŠILJ, svež, nasekljan, 3 čajne žličke
- CIMET, pol čajne žličke
- POPER, velik ščep
- PIMENT, velik ščep
- MAJARON, 1 zravnana čajna žlička
- KUMINA, velik ščep
- KORIANDER, velik ščep
- RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
- ROŽMARIN, pol čajne žličke
- KOKOSOVO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Kokosovo olje segrejemo in na njem popečemo piščanca; odstavimo in na isti maščobi zarumenimo čebulo in česen, oboje nasekljano. Ko česen zadiši, dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Pražimo 1 minutko.
- V jed dodamo paradižnikovo omako, popečeno stegno, če želimo lahko rahlo solimo in zalijemo še s toliko vode, da je stegno prekrito.
- Pokrijemo in kuhamo dobro uro in pol, občasno premešamo.
- Po tem času dodamo zamrznjen grah in kuhamo še slabe pol uret, nato pa ugasnemo.
- Postrežemo s kuhanim rižem in svežim peteršiljem.
NAMIGI in NASVETI
* od 8. meseca dalje (v jed damo za polovico manj začimb, za otroke po 12. mesecu pa se držimo recepta) * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - piščanec * brez jajc
One thought on “Grahov golaž s piščancem”