Granola Čokoleko
Granola Čokolelo je nekaj najboljšega, kar boste kdajkoli jedli na področju granol oz. hrustljavih domačih kosmičevih mešanic. Resnično. Ime Čokoleko je nastalo iz kombinacije čokoladnih koščkov in popečenih lešnikov, posutih čez kakavove kosmiče in povezanih s kokosovim oljem. Om nom nom, njami.
Paše h poljubnemu toplemu mleku, da se čokoladni koščki lahko raztopijo, če želite pa hrustljavost, predlagam mrzel napitek, kefir ali jogurt. Ali pa si jo napakirate v šktalico in nesete za popoldanski snack na igrišče ali v službo.
Fajn je tudi, ker jo lahko pripravite vnaprej in jo imate kar nekaj mesecev hranjeno v zaprti posodi.
- MEŠANI KOSMIČI (pirini, rženi, ovseni, amarant, ... ), 300 g
- KOKOSOVO OLJE COBIO MALATIA, 3-4 jušne žlice
- PRAVI KAKAV, 2-3 zvrhane jušne žlice
- LEŠNIKI, grobo nasekljani, 50 g
- VANILIJA, v prahu, 3 zvrhane čajne žličke
- TEMNA ČOKOLADA, 2 rebri
- BELA ČOKOLADA, 2 rebri
- Vse sestavine, razen čokolade, zmešamo v posodi in vsujemo v manjši pekač.
- Pečemo v pečici na 180°C 20 minut, po tem času ugasnemo in pustimo še nekaj ur v pečici, da se granola malo posuši.
- V ohlajeno dodamo nasekljano čokolado in preložimo v posodo s tesnim pokrovom.
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* lakto-vegetarijansko
* brez jajc