Kokosova strjenka (brez želatine)
Za pripravo recepta v sodelovanju s KOH Coconut sem kar nekaj časa razmišljala o pravi uporabi kokosove vode.
Vem, da je najboljši naravni izotonik, odličen hidrator (tudi dojenčkom in malčkom jo lahko dajemo, še posebej v času bolezni, ko vsa ostala hrana in pijača zatajita :), vem tudi, da ni iz koncetrata, ampak gre za svežo kokosovo vodo. Super!
Prva logična izbira bi bil seveda smuti, ampak redko grem na prvo žogo in je takšnih receptov že malo morje. 😉 Pa tudi problem je, ker ne marajo vsi otroci zmešančkov in smutijev, zato sem vse skupaj pretvorila v slasten, recimo mu puding/strjenko z mojim priljubljenim agarjem. Ta kokosova strjenka je polna kokosovega okusa – kokosova voda za osnovo, kokosovo mleko za povezavo, groba kokosova moka za polnilo, bela čokolada za malce drugačnosti in žlica domačih zamrznjenih jagod za dekoracijo. Popolna sladica! 🙂
- 100% KOKOSOVA VODA KOH COCONUT, 100 ml
- KOKOSOVO MLEKO KOH COCONUT, 200 ml
- KOKOSOVA MOKA, 50 g
- AGAR AGAR, v prahu, 4-5 g
- BELA ČOKOLADA, 50 g
- JAGODE, ena manjša pest
- RJAVI SLADKOR, 1 čajna žlička
- Kokosovo vodo in mleko segrejemo do vretja. Primešamo agar med stalnim mešanjem, da se enakomerno raztopi. Dodamo belo čokolado in kokosovo moko. Zmešamo v enotno zmes, ki jo zlijemo v poljuben modelček. Počakamo, da se strdi.
- Jagode zmešamo z malo sladkorja in rahlo podušimo, da se razpustijo v gosto omakico, največ 3 minute.
- Okrasimo strjenko.