Bučna juha z mešanimi semeni
2 mins read

Bučna juha z mešanimi semeni

Na naš jedilnik se je čisto tiho, a z veliko sloga prikradla nova jesenska uspešnica – kremna bučna juha z mešanimi semeni, ki diši tako slastno, da bi lahko zlahka služila kot naravna aroma za sveče. 🍂🥣

Priprava je pravzaprav sila enostavna, jed pa povezujejo dodělaní okusi: nežno popečen por na kokosovi maščobi, ki poskrbi za mehak uvod, medtem ko kumina, koriander in limonska trava dodajo čisto pravo začimbno simfonijo. Česen pa, ker pač mora biti povsod zraven, tu poskrbi za fini kontrapunkt in odlično sovpada s hrustljavimi semeni na vrhu – kot pika na i ali, če hočete, hrustljav ovinek k popolnosti.

Juha je tako hitra za pripravo, da boste komaj verjeli, kako malo časa loči zamisel do prvega zvrhanega krožnika te tople dobrote. Idealna je za mrzle večere, ko potrebujete nekaj, kar vas ovije v okusen ter hranljivo objem. Bonus točke, ker bo kuhinja dišala, kot da ste kuharski mojster, čeprav ste vse skupaj zmetali v lonec v manj kot pol ure. 😂

Torej, priporočam, da si privoščite ta mali jesenski užitek – preprosto, dišeče in tako zelo dobro!

 bucna juha s porom in mesanimi semeni1  

VEGANSKO

BREZ MLEKA 

BREZ JAJC

OD 10 MESECA STAROSTI 

ČAS PRIPRAVE: 10 MIN

ČAS KUHANJA: 20 MIN

TEŽAVNOST: 1/3

ZA 3 OSEBE

KAJ POTREBUJEM

  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1/2 kocke
  • POR, polovica
  • BUČA, poljubna, tehtana sveža, približno 500 g
  • ČESEN, 1 strok
  • ZAČIMBE: kumina, koriander, limonska trava (skupaj 1 zravnana čajna žlička)
  • ZELENJAVNA ZAČIMBNA MEŠANICA, 2 zravnani čajni žlički
  • KUSKUS, 3 zvrhane jušne žlice (cca 50 g suhega)
  • MEŠANA SEMENA: sončnično, laneno, bučo …

KAKO TO GRE

  1. Segrejemo kokosovo maščobo, na njej podušimo nasekljan por in nasekljan česen. Ko se por zmehča, dodamo začimbe, zelenjavno mešanico in malo popražimo, da zadišijo.
  2. Dodamo olupljeno in narezano bučo ter zalijemo s približno 500 ml vode. Če se nam zdi potrebno, rahlo solimo.
  3. Kuhamo približno 20 minut, da se buča zmehča in ugasnemo. Na koncu v jed vsujemo kuskus.
  4. Postrežemo v koščkih, če pa želimo žametno teskturo, juho zblendamo. Postrežemo z mešanimi semeni.

Dodaj odgovor