1 min read
Mavrična juha s sladkim krompirjem in kokosovim mlekom
Ki polepša dan in dvigne razpoloženje, hkrati pa okrepi imunski sistem. Super okusna mavrična juha je brez nepotrebnega škroba in ravno prav gostljata, da vam ob njej zapoje duša. Moj sinko jo je pojedel dvojno porcijo, valda sem bila presrečna. 🙂
Narezala sem nekaj bučke, sladkega krompirja, obogatila s kokosovim mlekom ter rdečo lečo in izbranimi začimbami: kurkuma, semena črne kumine, ingver, koriander in divji curry. Super kombinacija! 🙂 Za spremembo sem na koncu dodala žličko 100% arašidovega masla, popolno!
Mavrična juha s sladkim krompirjem in kokosovim mlekom
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
- BUČKA, 2 manjši
- SLADKI KROMPIR, 1 večji
- KOKOSOVO OLJE COBIO, 1 jušna žlica
- RDEČA LEČA, oluščena, 3 zvrhane jušne žlice
- KOKOSOVO MLEKO, 200 ml
- KURKUMA, ½ čajne žličke
- POPER, ščep
- SOL, ščep
- KORIANDER, v prahu, ščep
- DIVJI CURRY, nekaj sušenih listkov
- SEMENA ČRNE KUMINE, ščep
- 100% ARAŠIDOVO MASLO, 2 čajni žlički
KAKO TO GRE
- Na malo kokosove maščobe najprej popražimo rdečo lečo, da zadiši in rahlo zarumeni. Krompir olupimo, bučke operemo in oboje narežemo na kocke.
- Dodamo navedene začimbe in na kocke narezano zelenjavo. Na hitro podušimo in zalijemo s kokosovim mlekom. Kuhamo do mehkega (cca 15. minut). Če se vmes jed preveč gosti, dodamo malo vode (največ 100 ml).
- Rahlo ohladimo in okrasimo z arašidovim maslom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc