Moja Malinčica
Ko te več kot lepo preseneti #ferfud in dostavi paket dobrot kar tako, si rečeš wau. 🙂 Lepa gesta in bila je več kot logična poteza, da iz tega pripravim nekaj slastnega. Dobila sem sestavine za njihovo priljubljeno Malinčico, ki jo pripravljajo v simpatičnem kombiju, ki že nekaj tednov kroži po Sloveniji – FerFud, verjetno poznate projekt. Skratka, kul. 🙂
Malinčica je v bistvu neke sorte osvežilna panakota z malinami. Sicer se sama ogibam želatine, ampak enkrat-dvakrat letno (en bonus je torej pokurjen), naredim kakšno torto iz nje. Ful bolj mi je všeč agar-agar. Naredila sem dve, ker sem imela pri roki tudi Hoferjev grški jogurt (slučajno kupljen isti dan 😀 ) in sem želela preizkusiti, kako se obnese. Izpadlo je v redu, samo premalo trda je bila sladica, zato nisem slikala, ker pač slikica ni bila popolna, okus pa super. 🙂
Original recept sicer vsebuje navaden jogurt in sladko smetano, seveda pa jaz ne bi bila jaz, če ne bi naredila nekaj stvari po svoje. Izpadlo je krasno, zelo so pohvalili in zmazali kot za šalo. 🙂
- NAVADEN JOGURT, 3,2% maščobe, 200 ml
- SLADKA SMETANA, 100 ml
- KISLA SMETANA, 50 ml
- KOKOSOVA MOKA, 2 zvrhani jušni žlici (če želite bolj gladko zmers, moko izpustite)
- ŽELATINA, v prahu, 20 g
- SLADKOR, 3 zvrhane jušne žlica ali 50 g
- MALINE, zamrznjene (lahko tudi sveže), 5 zvrhanih jušnih žlic ali ena velika pest
- CIMET, pol zravnane čajne žličke
- TEMNA ČOKOLADA, 1 košček
- Želatino raztopimo v 50 ml mlačne vode.
- Jogurt in smetano zmešamo s sladkorjem, dodamo kokosovo moko in raztopljeno želatino.
- Nadevamo v kozarce in vsaj 4 ure hladimo v hladilniku, da se zmes strdi.
- Maline na hitro pokuhamo, pretlačimo, odišavimo s cimetom. Lahko jih tudi precedimo, sama jih pustim bolj na grobo, ker imamo pri nas doma radi peškaste maline, ker tako dobim občutek, da res jem sadje.
- Prelijemo čez jogurtovo zmes in okrasimo z naribano/nasekljano temno čokolado.