1 min read
Kokosova torta brez peke
In smo upihnili 3 svečke, dvakrat za srečo. 🙂 Joj, kako beži čas, še včeraj eno malo dete, štruca s tremi kilogrami, danes že krepak fante, pomnožen s 5. 🙂
Čudovit je, ta moj bubi, neponovljiv, posrečen, smešen in neznansko srečen.
Seveda brez tortice ni šlo; nekaj časa sem tuhtala in zbirala, potem pa sem jo naredila v 10 minutah brez recepta, kar s sestavinami, ki so bile pri roki. Jp, včasih je to kar lepa zmaga. 🙂
Kokosova torta brez peke
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 8
KAJ POTREBUJEM
- za pekač premera 15 cm:
za podlago:
- DATLJI, 20 kosov
- MANDLJI, olupljeni in rezani, 50 g
- INDIJSKI OREŠČKI, 30 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 2 jušni žlici
- RJAVI SLADKOR, 1 jušna žlica (lahko tudi brez)
- PRAVI NESLADKAN KAKAV, 5 zravnanih jušnih žlic
- OTROŠKI PIRINI PIŠKOTI, 50 g (lahko tudi brez - meni je zmanjkalo ostalih sestavin, drugače bi dala še 50 več mandljev namesto piškotov)
za nadev:
- SKUTA, 300 g
- INDIJSKI OREŠČKI, 50 g
- RJAVI SLADKOR, 50 g
- VANILJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
- KOKOSOVO MLEKO, 100 ml
- KOKOSOVI KOSMIČI, drobno mleti, 100 g
- LIMONINA LUPINICA, naribana 1 eko limona
- LIMONIN SOK, sok 1 limone
KAKO TO GRE
- Oreščke namočimo čez noč (lahko tudi v mikrovalovki pred uporabo 1- 2 minuti segrevamo).
- V sekljalnik damo vse sestavine za podlago in zmiksamo v piškotno testo, ki ga močno pritisnemo na pekač, obložen z živilsko folijo.
- V blenderju ali močnejšem multipraktiku/mikserju zmešamo vse sestavine za nadev in ga vlijemo na podlago; pekač rahlo potresemo, da se masa poravna.
- Pustimo čez noč v hladilniku.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc