Sataraš polenta
Priljubljena jed iz mojega otroštva, ki me tudi v odrasli dobi nikoli ne razočara. Domača paradižnikova omaka s papriko (mi ji rečemo peperonata), včasih vanjo naribam še bučke, včasih dodam na kocke narezan in popražen jajčevec, včasih malo pekočih feferonov (če delam le zase). Odlično v sataraš paše tuna ali na koščke natrgan dimljen losos. Poskusite kdaj. 😉
Tokrat sem v jed, preden je bila skuhana, dodala še nekaj žlic odlične domače polente iz Kmetije Klepec (http://www.kmetijaklepec.si/products/domaca-polenta), nad katero sem res očarana, saj je zelo dobrega, rahlo sladkastega okusa in res koruzna, kako naj rečem – zelo dober okus ima po pristni koruzi, pa še skuhana je zelo hitro. Palec gor! 🙂
- DOMAČA PARADIŽNIKOVA OMAKA (paradižnik+paprika), 200 ml
- JAJCE, 2 kosa
- POLENTA, 2-3 zravnane jušne žlice
- BAZILIKA, sveža, manjša pest
- PIRANSKA SOL, grobo mleta, ščep
- POPER, ščep
- Pardižnikovo omako segrejemo do vretja, vmešamo polento, dodamo začimbe in sol ter nasekljano baziliko.
- Kuhamo, da je polenta že skoraj mehka in takrat primešamo jajci. Kuhamo še slabih 5 minut.
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* ovo-vegetarijansko
* z jajci