Skutina tortica z jagodami
2 mins read

Skutina tortica z jagodami

RECEPT je v knjigici receptov 3 – Vegi z družino na brzino.

Prišle so taprve domače, jaaaa, taprve domače jagode iz noninega vrta (oz. pra-noninega :D). In vse ostalo se skrije. Takooo so dobre, nepravilnih oblik, sladke, sočne, okusne, domače. Njam. 
Želela sem pripraviti nekaj lahkega, nezakompliciranega, “komfortnega”. Takoj je padla odločitev za to tortico in nastala je preprosta skutina tortica, ravno prav sveža, ravno prav nesladka in pravšnja za ponedeljke. 😉

jagodna skutina torta jagodna skutina torta1 jagodna skutina torta2

Skutina tortica z jagodami

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Total Time 2 hours
Servings 4

Ingredients
  

  • za podlago okrogel pekač premera 15 cm
  • OTROŠKI PIŠKOTI manj sladki ali nesladki, 150 g
  • PRAVI KAKAV 3-4 zvrhane jušne žlice (odvisno, koliko želimo temno podlago)
  • MASLO navadno ali kokosovo, 75 g
  • ---
  • za nadev
  • NAVADNA SKUTA 350 g
  • KREMNI SIR ali SIRNI NAMAZ 100 g
  • po želji: SLADKOR 1 zvrhana jušna žlica
  • MLEKO 100 ml
  • AGAR-AGAR v prahu, 2 g (ali ustrezna količina želatine, 3-4 lističe)
  • JAGODE 2 večji pesti
  • SVEŽE JAGODE

Instructions
 

  • Piškote, kakav in maslo zmiksamo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Pritisnemo jih na dno pekača, obloženega z živilsko folijo; enakomerno razporedimo in dobro pritisnemo. Ohladimo za pol ure v hladilniku.
  • Medtem jagode narežemo v manjši lonček in jih podušimo, da spustijo vodo in se zmehčajo; nekaj jagod prihranimo za okras. Jagodno omako ohladimo.
  • Skuto zmešamo s kremnim sirom in če želimo, še s sladkorjem.
  • Mleko zavremo in vanj vmešamo agar; ko se malo ohladi (čez 15 minut), ga primešamo skutni mešanici.
  • Jagode, ki so nam preostale, narežemo in pritisnemo na obod pekača, da oblikujemo vzorec.
  • Na piškotno podlago previdno vlijemo skutino mešanico in pazimo na vzorec iz jagod. Enakomerno razporedimo. Na vrh razporedimo še jagodno omako.
  • Tortico hladimo vsaj 100 minut v hladilniku.

Dodaj odgovor