Grahov golaž po grško
1 min read

Grahov golaž po grško

Slasten, minimalno sladkast, s super in natančno izbranimi začimbami, ki so povzročile eksplozijo okusa v ustih. Pripravljen pa tako hitro, da je izvrstna priložnost za kakšno večerjo, ko pridemo utrujeni s potepanja. 😉
Feto lahko tudi izpustite, čeprav je bila dobrodošla, rahlo kisla protiutež sladkastemu grahu in jagodni meti, odlična kombinacija. To bo še velikokrat na našem jedilniku.

grahov golaz2 grahov golaz3 grahov golaz4 grahov golaz5 grahov holaz1

Grahov golaž po grško

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RDEČA ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 manjši strok
  • GRAH svež ali zamrznjen, 250 g*
  • PARADIŽNIKOVI PELATI konzerva, 200 g
  • FETA 100 g
  • OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
  • META 1 manjši šopek
  • BAZILIKA sveža nekaj listkov ali sušena, 1 večji ščep
  • ORIGANO 1 večji ščep
  • CIMET 1 manjši ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK 1 manjši ščep
  • LOVORJEV LIST 1 manjši
  • RDEČA PAPRIKA sušena, 1 večji ščep

Instructions
 

  • Olje segrejemo in na njem zarumenimo čebulo, nato pa dodamo stisnjen česen; takoj ko zadiši, dodamo v jed grah, dobro premešamo, nato pa zalijemo s pelati ter jih na grobo pretlačimo z vilico.
  • Dodamo vse začimbe in pokrijemo, da se golaž počasi kuhlja na srednjem ognju.
  • Preden postrežemo, na golaž nadrobimo feto in okrasimo s svežo meto.

Notes

* Če uporabite grah iz pločevinke, ga dodajte v golaž proti koncu kuhanja, ker bo drugače preveč razpadel.
* Zraven golaža paše rezina koruznega kruha.

Dodaj odgovor