Domača tunina pašteta
1 min read

Domača tunina pašteta

Ker je bila piščančja pašteta nazadnje pravi hit, sem pripravila še tunino, ki je tudi fantastična, lepo mazljiva, okusna, poletna. 🙂
Pri peteršilju se mi je po nesreči “zatresla” roka, zato sem se bala, da ga bo preveč, ampak je pa tako lepo zaokrožil paleto okusov – najprej tak zelenkast, močen okus, ki je med žvečenjem prešel v rahlo sladkega in na koncu ostal prijeten, rahlo spomladanski okus, odlično! 🙂
Svežo zelenkasto dekoracijo so prijazno omogočili prijatelji iz Popolna Dekoracija. Top zadeve!

tunina pasteta 2 tunina pasteta 3 tunina pastetatunina pastea

Domača tunina pašteta

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • TUNA V LASTNEM SOKU 80 g
  • SIRNI NAMAZ ali kremni sir, 40 g
  • PETERŠILJ nasekljan, 2 zvrhani jušni žlici
  • JAJCE 1 trdo kuhano
  • ČESEN v prahu, 2 ščepca
  • POPER ščep
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
  • SOL mini ščep

Instructions
 

  • Jajce skuhamo in ohladimo.
  • Vse sestavine zmiksamo do gladke mase; če se nam zdi pregosto, dodamo nekaj kapljic vode ali olja.

Dodaj odgovor