1 min read
Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki
Šparglji tako in drugače, z jajcem, pečeni na žaru, z lososom in divjim rižem, z veganskimi tofujevimi ocvirki, gratinirani z njokci, v juhi s sladkim krompirjem … Vse to smo že preizkusili, pojedli in se zadovoljno smejali. Lani. 🙂
Letošnja sezona ponovno obeta in sem komaj čakala, da pridejo do mene, ti zanimivi, zdravi, drugačni, prava spomladanska čistilna akcija! 🙂
Letos še zdaleč nisem komplicirala – na hitro sem popražila indijske oreščke, jih obarvala s kurkumo in naredila osnovo z zelenjav…. No, pa saj, preberite v receptu in dober tek!
Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki
* od 9. meseca dalje (pri mlajših od 12. mesecev oreščke izpustimo) * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Ingredients
- ŠPARGLJI manjši šopek (100 g)
- INDIJSKI OREŠČKI manjša pest
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- ČESEN 1 strok
- RIŽ 100 g
- KURKUMA 1 zravnana čajna žlička
- ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA 2-3 zajemalke (nesoljena)
Instructions
- Na olivnem olju narahlo zarumenimo nasekljan česen in na hitro opečemo indijske oreščke; dodamo kurkumo, opran riž in na kose natrgane šparglje, ki smo jih predhodno na hitro blanširali v vreli vodi minutko ali dve.
- Dobro premešamo in zalijemo z 1 zajemalko vroče zelenjavne jušne osnove.
- Kuhamo, dokler na zavre, nato pa zmanjšamo ogenj in počasi kuhljamo in sproti zalivamo z jušno osnovo, v manjših količinah; pogosto premešamo in pazimo, da se riž ne prime na dno posode.
- Kuhano rižotko ugasnemo, pokrijemo in pustimo še nekaj minut, da počiva.
- Starejšim postrežemo z naribanim parmezanom (veganski različici dodamo žličko kvasnih kosmičev); če otrok še ne je koščkov, jed spasiramo v prikupno zeleno kašico.