1 min read
Testeninska njami solata
Če ni časa, ko so lepi sončni dnevi, ko zunaj vse cveti in žvrgoli, pride prav takšna okusna testeninska solata, ki pravzaprav sploh ni določena z receptov. Težko tudi trdim, da sem v preteklosti že kdaj dvakrat naredila isto. 🙂 Ali spremenim vrsto testenin, ali je drugačen preliv, potem zamenjam kombinacije zelenjave in beljakovin – pride dan, ko mi paše tuna, drugič spet popečen file lososa, tretjič rjava leča in tokrat … ostanki čičerikinega prebranca, ki ga je ostalo ravno pravšnjo količino, da je obogatil to slastno solatko.
Testeninska njami solata
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- POLJUBNE TESTENINE 100 g
- JAJČEVCI 1 večji
- ZELENA PAPRIKA 1 večja
- ČIČERIKA predhodno kuhana (oz. v našem primeru ostanki čičerikinega prebranca), 4 jušne žlice na osebo
za preliv
- FETA 50 g
- ČESEN 1 strok
- RDEČA PAPRIKA v prahu, 1 zravnana čajna žlička
- GROBA PIRANSKA SOL 1 mini ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 mala čajna žlička
- POPER ščep
- NAVADNI JOGURT 2 jušni žlici
Instructions
- Sestavine za preliv zmiksamo in pustimo v hladilniku nekaj časa.
- Jajčevce zrežemo na enakomerno debele rezine in popečemo na žar ponvi ali žaru; prav tako popečemo sveže paprike.
- Medtem skuhamo testenine in odcedimo.
- Zelenjavo narežemo na kose, zmešamo s čičeriko in testeninami ter prelijemo s feta prelivom.