1 min read
Čičerikin prebranec
Prebranca se preprosto ne morem naveličati.
Če me kdo vpraša, kaj mi je najboljše iz fižola, sploh ni debate, da je vedno odgovor ravno prebranec oz. pravilno prebranac. 🙂
Enkrat prej sem že pripravila nekaj podobnega iz čičerike, ampak nisem bila zadovoljna z rezultatom; tokrat sem se bolj potrudila in vesela sem, da smo se oblizovali do ušes. Vsekakor prijetna zamenjava fižola s čičeriko in tako smo dobili še eno zmagovalno jed, ki bo večkrat na našem jedilniku. 🙂
Čičerikin prebranec
* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 zajemalka na osebo*
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 strok
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
- REPIČNO OLJE 2 jušni žlici
- BALZAMIČNI KIS 1 jušna žlica
- SOL ščep
- MAJARON ščep
Instructions
- Čebulo sesekljamo in na malo olja na majhnem ognju dušimo 10-15 minut, da se zmehča in postekleni; dodamo stisnjen česen, majaron in sol ter pmezgo, ki jo rahlo popražimo.
- V jed vsujemo čičeriko, dodamo paradižnikovo omako in preostalo olje; dobro premešamo in nekaj minut kuhamo, da se omaka razpusti in se sestavine povežejo.
- Del čičerike (cca. 1/4) pretlačimo s tlačilko za pire in ugasnemo.
- Jed prestavimo v ognjevarne posodice in zapečemo v pečici pod funkcijo žar/žar z ventilatorjem do rjave skorjice.
Notes
* Starejšim od 12. mesecev lahko dobijo celo porcijo, pripravljeno skupaj z našo, medtem ko mlajšim dajte raje samo nekaj žlic, da ne bo težav s prebavo.