Solata iz rdeče pese in fete
1 min read

Solata iz rdeče pese in fete

S prelivom iz jagodne mete, z malce zelene paprike za barvo in hrustljavost, z nekaj kapljicami domačega oljčnega olja in jabolčnim kisom ter tankimi rezinicami čebulice. Popolna solata, ki ustreže še tako zahtevnim jedcem; prija kot samostojna jed ali pa priloga nedeljskemu kosilo, prav tako pa si jo lahko z užitkom privoščimo za večerjo.
Kot zanimivost – pred časom sem imela večje količine rdeče pese in ker je nismo uspeli toliko porabiti, sem kar celo skuhala in ohlajeno narezala na večje kose in dala v plastične posode ter zamrznila. Pesa se je odlično obdržala, nič ni “zdrizasta” po odtajevanju in res polnega okusa, nič po vodi ali ledu. 🙂

Dober tek!

solata feta rdeca pesa solata feta rdeca pesa1 solata feta rdeca pesa2

Solata iz rdeče pese in fete

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • RDEČA PESA predhodno kuhana, 3 večje
  • FETA 100 g
  • ČEBULA nekaj rezinic
  • ZELENA PAPRIKA 1/2 večje
  • META jagodna (lahko tudi navadna), nekaj listkov
  • OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
  • GROBA MORSKA SOL ščep
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Rdečo peso skuhamo in narežemo na enako velike kose. Nanjo nadrobimo feto, dodamo papriko in čebulo.
  • Za preliv v terilniku pretlačimo meto (tako da res razvije polnost okusa po jagodah), dodamo sol, olje in kis in pretlačimo v preliv. Dodamo nekaj žličk vode in prelijemo solato.

Dodaj odgovor