Domači ajdovi široki rezanci
Pripravljeni v rekordno kratkem času in zagotavljam vam, da uspejo tudi vsem neveščim priprave testenin; bogatega okusa po ajdi, naslednjič jih le še razvaljam na tanko, res tanko. 🙂
Z otrokom sva si oblizovala prste, zraven pa se je odlično prilegel bogat dišeč čičerikin golaž z arašidi, še ena uspešnica, ki jo moram v kratkem ponoviti in deliti recept. To je resnično omaka, ki paše k širokim rezancem (a si vi tudi delite v glavi omake skupaj s testeninami? Npr. k svedrom mi pašejo bučke, k špagetom bolonjska ali pa milanska omaka, k širokim rezancem kakšna smetanova, metuljčki ali pentljice gredo v mineštre, … 🙂 )
In k tem rezancem noro paše ta čičerikin golaž, prisežem. 🙂
Domači ajdovi široki rezanci
Ingredients
- AJDOVA MOKA 200 g
- SOL ščep
- VRELA VODA 120 ml
- JABOLČNI KIS 1 čajna žlička
Instructions
- Ajdovo moko solimo in poparimo z vrelo vodo.* Vmešamo jabolčni kis, na hitro pregnetemo in počakamo, da se deloma ohladi.
- Razvaljamo na tanko in izrežemo rezance (lahko tudi s strojčkom).*
- Kuhamo v slanem kropu 5 minut.
Notes
* Za lažje valjanje si lahko pomagamo s polento ali pšeničnim zdrobom (gris), ker ajda nima glutena in se včasih težje oblikuje.
Prav tako delamos testom precej hitro, da se na nam izsuši, preden ga narežemo.
One thought on “Domači ajdovi široki rezanci”