Domači ajdovi široki rezanci
1 min read

Domači ajdovi široki rezanci

Pripravljeni v rekordno kratkem času in zagotavljam vam, da uspejo tudi vsem neveščim priprave testenin; bogatega okusa po ajdi, naslednjič jih le še razvaljam na tanko, res tanko. 🙂
Z otrokom sva si oblizovala prste, zraven pa se je odlično prilegel bogat dišeč čičerikin golaž z arašidi, še ena uspešnica, ki jo moram v kratkem ponoviti in deliti recept. To je resnično omaka, ki paše k širokim rezancem (a si vi tudi delite v glavi omake skupaj s testeninami? Npr. k svedrom mi pašejo bučke, k špagetom bolonjska ali pa milanska omaka, k širokim rezancem kakšna smetanova, metuljčki ali pentljice gredo v mineštre, … 🙂 )
In k tem rezancem noro paše ta čičerikin golaž, prisežem. 🙂

domaci ajdovi rezanci s ciceriko in arasidi domaci ajdovi rezanci s ciceriko in arasidi1

Domači ajdovi široki rezanci

* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • AJDOVA MOKA 200 g
  • SOL ščep
  • VRELA VODA 120 ml
  • JABOLČNI KIS 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Ajdovo moko solimo in poparimo z vrelo vodo.* Vmešamo jabolčni kis, na hitro pregnetemo in počakamo, da se deloma ohladi.
  • Razvaljamo na tanko in izrežemo rezance (lahko tudi s strojčkom).*
  • Kuhamo v slanem kropu 5 minut.

Notes

* Količina vode se razlikuje in je odvisna od vrste moke; če je testo premokro, dodamo še malo moke, če je presuho, pa malo vrele vode.
* Za lažje valjanje si lahko pomagamo s polento ali pšeničnim zdrobom (gris), ker ajda nima glutena in se včasih težje oblikuje.
Prav tako delamos testom precej hitro, da se na nam izsuši, preden ga narežemo.

One thought on “Domači ajdovi široki rezanci

  1. Pingback: Ajdovi polpeti

Dodaj odgovor