Narastek z brstičnim ohrovtom in grahom
Ko izčrpaš vse možnosti, kaj še pripraviti iz lepega brstičnega ohrovta, ti preostane le še narastek. 🙂
Narastki so kul, so hitri, umažeš samo en pekač (mogoče še eno posodo), medtem ko se peče, pa lahko počneš kaj drugega. Se greš en Twister ali kaj podobnega … 🙂
Skratka, brstični ohrovt je prišel v družbo narastka iz kuskusa (predlog je tudi polenta, bela polenta, na lističe narezan rahlo pokuhan krompir, ajdova kaša, prosena kaša, pire krompir, ogromno možnosti … 🙂 ), jajc, graha, čebule in hrenovk. Ja, zloglasnih hrenovk, ki so redek spremljevalec mojih jedi, pa še takrat se potrudim in poiščem eko različico telečjih, tako da jemo pravzaprav obarjene mlete “klobase”, če jim lahko tako rečem. 🙂
Narastek z brstičnim ohrovtom in grahom
Ingredients
- KUSKUS 100 g
- JAJCA 3
- BRSTIČNI OHROVT 100 g
- GRAH 50 g
- ČEBULA 1 manjša
- SIR COTTAGE lahko tudi kremni sir, skuta ali rikota, 100 g
- HRENOVKE eko telečje, 2 kosa
- PARADIŽNIKOVA OMAKA nekaj žlic
- POLJUBEN SIR manjši kos (okoli 50 g)
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- ORIGANO 1 zravnana čajna žlička
- RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
- TIMIJAN 1 velik ščep
- LIMONIN SOK 1 jušna žlička
Instructions
- Brstični ohrovt blanširamo v vreli vodi in dobro odcedimo.
- Kuskus prelijemo z vrelo vodo in počakamo, da naraste ter da se malo ohladi. Premešamo ga s sirom cottage, vmešamo jajca, narezan brstični ohrovt, narezane hrenovke, grah in na tanko narezano čebulo. Začinimo.
- Pekač premažemo z olivnim oljem in obložimo s peki papirjem.
- Nadevamo ter pečemo 25 minut na 200°C; po tem času naribamo sir, malo prelijemo s paradižnikovo omako in pečemo še 10 minut.