1 min read
Lena Nedeljčica
Pita, ki sem si jo zaželela, saj me spominja na tipične lene nedeljske dežebne popoldneve, ko smo po maminem kosilu obležali na kavču in gledali Nedeljsko popoldne ali kaj podobnega. Ponavadi je čez nekaj časa zadišala pristna jabolčna pita, ki si jo večkrat pripravim (čeprav preprosto nikoli ni tako dobra kot mamina 🙂 ). Ker sem bila tokrat še ekstra lene sorte, sem naredila kar hitro presno različico v 5 minutah; še največ dela je bilo z lupljenjem jabolk.
Ni prava jabolčna pita, so pa meni odišavljena jabolka tista, ki dajo svojevrsten pečat in prikličejo spomin na brezskrbne lene nedelje …
Lena Nedeljčica
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- JABOLKA 2 večji
- LIMONA 1/2
- LIMONINA LUPINICA naribana, 1 čajna žlička
ZAČIMBE in DIŠAVNICE
- kardamom piment, vanilija v prahu
- CIMET 1 zravnana čajna žlička
- LEŠNIKI oz. poljubni oreščki, 100 g
- DATLJI 100 g
Instructions
- Lešnike in datlje zmiksamo v ne čisto gladko zmes, ki jo pritisnemo na model. Lahko nekaj časa hladimo, lahko pa takoj nadevamo.
- Jabolka olupimo in naribamo; dodamo dišavnice, limonin sok in lupinico, dobro premešamo.
- Obložimo in postrežemo.
Notes
Pita je dobra 4-5 dni, hranimo v hladilniku.