1 min read
Žitna rižota z bučo in mlado čebulico
Še vedno se poslužujemo ene najljubših sestavin, buče hokaido. Meni so fantastične, sladkega mesa, super tudi za rižote, zavitke ali pite.
Kremna rižota je nastala po navdihu – mlade čebulice so odlične za poroko z bučami, saj dajo kontrast (lahko uporabimo tudi por ali rdečo čebulo), za beljakovine je pa poskrbela leča.
Žitna rižota z bučo in mlado čebulico
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- MEŠANE ŽITARICE kamut, pira, proso, ječmen, predhodno kuhane, 3 jušne žlice
- RJAVA LEČA predhodno kuhana, 3 jušne žlice
- RIŽ 150 g
- BUČA olupljena, 200 g
- MLADA ČEBULICA 1 večja
- JUŠNA OSNOVA zelenjavna, 200 ml
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- ŠETRAJ ščep
- ZELENA sušena, ščep
Instructions
- Na olivnem olju počasi podušimo nasekljano čebulico, začinimo in dodamo narezano bučo. Nekajkrat premešamo in dodamo riž, ki ga popražimo. Ko se prične prijemati, počasi zalijemo z zajemalko vroče jušne osnove, ogenj zmanjšamo in počasi kuhamo.
- Ko tekočina izpari, ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove in ponavljamo, dokler riž ni kuhan.
- Proti koncu vmešamo lečo in žitarice.
- Ugasnemo in postrežemo.
One thought on “Žitna rižota z bučo in mlado čebulico”