1 min read

Italijanske mandljeve stezice

Piškotki, ki so nastali, ker je bilo potrebno porabiti beljake, ki so ostali od Kakakovih piškotkov; odlična priložnost, kako porabiti beljake, ki nam ostanejo po peki.
Sveži in rahlo sadnega okusa so zaradi pomaranče in marelične marmelade, krhki zaradi mletih mandljev in rahlo lepljive strukture. 🙂 Primerni so za alergike na gluten, saj so brez moke.

beljakovi mandljevi piskotki1beljakovi mandljevi piskotki2beljakovi mandljevi piskotki

Italijanske mandljeve stezice

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients
  

  • MLETI MANDLJI 100 g
  • RJAVI SLADKOR V PRAHU 70 g
  • BELJAK 2
  • MARELIČNA MARMELADA 1 zravnana jušna žlica
  • POMARANČNI SOK 1/2 pomaranče (3-4 jušne žlice)
  • SOL ščep

Instructions
 

  • Beljake s soljo zmešamo v beljakov sneg.
  • Mandlje zmešamo s sladkorjem in jih nežno vmešamo v sneg (masa malo upade). Dodamo še pomarančni sok in marmelado, nežno premešamo in maso nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem, v obliki ovala, med vsakim pustimo 5 cm prostora, saj se piškotki malo razlezejo med peko.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C, 15-20 minut oz. dokler niso robovi zlatorjavo barve.

Dodaj odgovor