1 min read
Pirini vaniljevi rogljički
Prvi božični piškotki letos in odločitev je padla za preproste vaniljeve rogljičke, ki so brez mlečnih izdelkov in jajc.
Masa je hitro pripravljena, nekaj več spretnosti terja le oblikovanje. 🙂 Je pa masa zaradi svoje drobljivosti zabavna aktivnost za male prstke. 😉
Uporabili smo kokosovo maščobo Rapunzel iz prve ekološke trgovine Kalček: http://trgovina.kalcek.si/mast-kokosova-200g-rapunzel.html in mešali polnozrnato pirino moko slovenske znamke Vila Natura z navadno pšenično v razmerju 1:1.
Pirini vaniljevi rogljički
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA 150 g
- NAVADNA MOKA 150 g
- MANDLJI 100 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA 100 ml
- RJAVI SLADKOR V PRAHU 50 g + nekaj za posip
- VANILIJA V PRAHU 1 zvrhana čajna žlička
- VODA 50 ml
Instructions
- Mandlje in sladkor zmiksamo na drobno (najbolje v kavnem mlinčku, ali pa kupimo oboje že v prahu oz. drobljeno). Dodamo moki, vanilijo in dobro premešamo.
- Kokosovo maščobo raztopimo in vlijemo k mešanici; postopoma prilivamo vodo in testo na hitro pregnetemo, da se malo zlepi skupaj, nato pa ga zavijemo v folijo in pustimo pol ure, da počiva.
- Od mase jemljemo manjše kose in jih z rokavi potlačimo ter oblikujemo v rogljičke.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C slabe pol ure.
- Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.