1 min read

Zapečena jabolčna kaša

Hitro pripravljena in pečena jabolčna kaša, ki jo lahko postrežemo za nenapovedane goste ali si jo napovemo k kakemu mineštra kosilu že za vnaprej. 🙂 V vsakem primeru je čudovita, lahkotna in dišeča po jeseni. 🙂

zapecena jabolcna kasa zapecena jabolcna kasa1
zapecena jabolcna kasa2zapecena jabolcna kasa3

Zapečena jabolčna kaša

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • MANDLJI 100 g
  • OREHI 50 g
  • KORUZNI ŠKROB 5 zvrhanih jušnih žlic
  • RJAVI SLADKOR 2 zvrhani jušni žlici (cca. 30 g)
  • RIŽEVO MLEKO 2-3 žlice
  • JABOLKA 3 večja, olupljena in naribana
  • SODA BIKARBONA 1 čajna žlička
  • LIMONINA LUPINICA 1 čajna žlička
  • RJAVI SLADKOR V PRAHU za posip

Instructions
 

  • Mandlje in orehe zmiksamo čim bolj na drobno.
  • Primešamo škrob, ki smo ga zmešali z riževim mlekom, dodamo sodo bikarbono, sladkor in naribano limonino lupinico.
  • Vse dobro premešamo in nadevamo v ognjevarne mini modelčke.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 20-25 minut.

Dodaj odgovor