1 min read
Bučno čokoladno pecivo
Izvrsten primer, kako porabiti bučo (ja spet buča, ampak sedaj je sezona, treba jih je izkoristiti). 🙂
Bučno čokoladno pecivo
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- PIRINA POLNOZRNATA MOKA 200 g
- MASLO 50 g
- RJAVI SLADKOR 50 g
- BANANA 2 zreli
- BUČA HOKAIDO 100 g (kuhana in pretlačena)
- VINSKI KAMEN ali pecilni prašek, 2 čajni žlički
- KISLA SMETANA 50 ml
- JOGURT 50 ml
- SODA BIKARBONA 1 čajna žlička
- PRAVI KAKAV 2 zvrhani jušni žlici
- MLEKO nekaj žlic (ali po potrebi)
- ---
- TEMNA ČOKOLADA 100 g
- OREHI drobljeni, nekaj žlic
Instructions
- Maslo raztopimo na sobni temperaturi in penasto zmešamo s sladkorjem.
- Dodamo dve pretlačeni banani in spasirano bučo. Dobro premešamo.
- Posebej moko zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono, primešamo kakav in vse skupaj zmešamo s prvo maso. Dodamo kislo smetano in jogurt.*
- Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180°C 45 minut; po tem času z leseno palčko preverimo v sredini, če je že pečeno; če še ni, pustimo še 5 minut in ponovno preizkusimo.
- Pecivo ohladimo.
- Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in polijemo čez pecivo, čez pa nadrobimo orehe.
Notes
Če je masa premokra, dodamo še malo moke, če je presuha, dodamo malo mleka; naj bo približno enako gostote kot masa za mafine.