1 min read

Bučno čokoladno pecivo

Izvrsten primer, kako porabiti bučo (ja spet buča, ampak sedaj je sezona, treba jih je izkoristiti). 🙂

bucni cokoladni kolac
bucni cokoladni kolac1
bucni cokoladni kolac2
bucni cokoladni kolac4

Bučno čokoladno pecivo

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • PIRINA POLNOZRNATA MOKA 200 g
  • MASLO 50 g
  • RJAVI SLADKOR 50 g
  • BANANA 2 zreli
  • BUČA HOKAIDO 100 g (kuhana in pretlačena)
  • VINSKI KAMEN ali pecilni prašek, 2 čajni žlički
  • KISLA SMETANA 50 ml
  • JOGURT 50 ml
  • SODA BIKARBONA 1 čajna žlička
  • PRAVI KAKAV 2 zvrhani jušni žlici
  • MLEKO nekaj žlic (ali po potrebi)
  • ---
  • TEMNA ČOKOLADA 100 g
  • OREHI drobljeni, nekaj žlic

Instructions
 

  • Maslo raztopimo na sobni temperaturi in penasto zmešamo s sladkorjem.
  • Dodamo dve pretlačeni banani in spasirano bučo. Dobro premešamo.
  • Posebej moko zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono, primešamo kakav in vse skupaj zmešamo s prvo maso. Dodamo kislo smetano in jogurt.*
  • Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180°C 45 minut; po tem času z leseno palčko preverimo v sredini, če je že pečeno; če še ni, pustimo še 5 minut in ponovno preizkusimo.
  • Pecivo ohladimo.
  • Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in polijemo čez pecivo, čez pa nadrobimo orehe.

Notes

Če je masa premokra, dodamo še malo moke, če je presuha, dodamo malo mleka; naj bo približno enako gostote kot masa za mafine.

Dodaj odgovor