1 min read
Močna piščančja juha
Včasih so rekli, da v prehladni sezoni ni boljšega, kot je krepka kurja žup’ca. 🙂
Mi smo pripravili lažjo in blažjo različico iz piščanca, ki pa po okusu in dišavah prav nič ne zaostaja za svojo starejšo “sestro”. V pustem jesenskem dnevu je to odlična izbira za se okrepčati in pogreti.
Močna piščančja juha
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno-piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANEC 1 bedro in 2 perutnički, lahko dodamo tudi grodnico
- BROKOLI 2 manjša
- CVETAČA 2 manjši
- KORENČEK 2 manjša
- RUMENI KORENČEK 2 manjša
- KOLERABA 2 manjši
- POR 1 manjši
- ZELENA gomoljna, 1 manjša
- ČESEN 1 strok
- SOL 1 čajna žlička
- POPER ščep
- KURKUMA ščep
- KORIANDER ščep
- začimbe po 1 čajno žličko vsake: SUŠENA ZELENA RDEČA PAPRIKA, TIMIJAN, BAZILIKA, KUMINA v ZRNJU, ŠETRAJ, LOVORJEV LIST
Instructions
- Vse sestavine damo v lonec (mi smo uporabili ekonom lonec), nalijemo vode do oznake in skuhamo.*
Notes
* Če kuhamo v navadnem loncu, potrebujemo nekoliko več časa, recimo uro in pol oz. tako dolgo, dokler se meso ne loči lepo od kosti.