2 mins read
Domači piščančji fingersi in mešana topla solata
Mini piščančji koščki, ki so primerni za v roko so bogato domače kosilo, lahko pa si recept prihranimo tudi za kakšno praznovanje. Pripravljeni so skoraj brez maščobe, saj smo jih pekli v pečici, prav tako so brez jajc in mlečnih izdelkov.
Domači piščančji fingersi in lahka mešana topla solata
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov (samo fingersi) * mesno-piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE PRSI 250 g
- ŠKROB 3-4 zvrhane jušne žlice
- SEZAMOVO OLJE lahko tudi repično, sončnično, 2 jušni žlici
- RDEČA PAPRIKA 1 čajna žlička
- KURKUMA ščep
- POPER ščep
- RIŽEVO MLEKO 2-3 jušne žlice
- * opombe za sestavine paniranja spodaj
- SEZAM 100 g (približno)
- ---
- za solato
- POLJUBNA ZELENJAVA uporabljeni so cvetača, brokoli, korenje, koleraba, krompir in grah
- JOGURT 100 ml
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- SOL ščep
- KIS 1 jušna žlica
- ---
- za omakico
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 1 jušna žlica
- BIO KEČAP brez dodatkov, 1 jušna žlica
- MED 1 čajna žlička
- GORČICA 1 čajna žlička
Instructions
- Najprej prsi narežemo na 1 cm debele zrezke in jih rahlo potolčemo. Nato jih narežemo še na enako debele trakce, dolžina je lahko poljubna.
- Pripravimo panirko: zmešamo škrob in riževo mleko, dodamo začimbe in zmešamo v enotno maso; po malem dodajamo olje in ponovno zmešamo v enotno, bolj redko maso.
- Posebej si pripravimo sezam, lahko pa tudi drobtine.
- Koščke mesa povaljamo v škrobni masi, nato pa še v sezamu. Polagamo na rešetko in pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C dobrih 15 minut, po tem času obrnemo in pečeno še 10 minut, zadnje minute lahko vključimo tudi žar funkcijo za ventilatorjem.
- Med tem, ko se fingersi pečejo, pripravimo solato.
- Zelenjavo skuhamo do mehkega, odcedimo in malo ohladimo. Dodamo preliv in premešamo.
- Prav tako zmešamo sestavine za omakico.
Notes
* Škrob in riževo mleko sta merjena približno, ker je bilo težko zadeti točno mililitre, saj smo mešali sproti; v vsakem primeru naj nastane bolj redka masa, kot bi delali zelo redke palačinke.